2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΡΟΚΟΥ “Μ’ Ακούει Κανείς; Αποτελεσματικοί τρόποι που διευκολύνουν την επικοινωνία με το παιδί μου στην εφηβεία”

Την Τετάρτη  10 Απριλίου 2024  και ώρα 17.30 μ.μ. – 20.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σ   υνάντηση συμβουλευτικής γονέων Κρόκου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου, το βιωματικό-σεμινάριο με τίτλο “Μ’ Ακούει Κανείς; Αποτελεσματικοί τρόποι που διευκολύνουν την επικοινωνία με το παιδί μου στην εφηβεία” φαίνεται να ήταν μια πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία για τους γονείς. Η ενεργητική συμμετοχή τους στη διαδικασία και ο βιωματικός του χαρακτήρας είναι σημαντικοί παράγοντες για την αποτελεσματικότητα του εργαστηρίου.

Ο στόχος της εκδήλωσης, να ενημερωθούν οι γονείς για τις βασικές αρχές επικοινωνίας και τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών στην επικοινωνία με τα παιδιά τους στην εφηβεία. Η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εφηβείας με περισσότερη σιγουριά και ευαισθησία.

Η εισηγήτρια, η κα Καλώτα Ελευθερία, με την εμπειρία της ως κοινωνιολόγος και μέλος του Επιστημονικού Στελέχους του Κέντρου Πρόληψης Κοζάνης,  παρείχε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους γονείς για την ενίσχυση της επικοινωνίας με τα παιδιά τους.

Συνολικά, αυτές οι εκδηλώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των γονικών δεξιοτήτων και την υποστήριξη της εφηβικής ανάπτυξης των παιδιών.

Ο τίτλος επίσης αναδεικνύει τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών κατά τη διάρκεια της εφηβείας, μια περίοδο κατά την οποία η επικοινωνία μπορεί να γίνει πιο προκλητική λόγω των αλλαγών στην προσωπικότητα και τις ανάγκες των εφήβων.

Οι “αποτελεσματικοί τρόποι που διευκολύνουν την επικοινωνία” προσδίδουν μια θετική προοπτική στο σεμινάριο, προτείνοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες και πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Καλώτα Ελευθερία και στο Κέντρο Πρόληψης Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» για το βιωματικό σεμινάριο, τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους γονείς!!!