Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη 24 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία με τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου να επισκεφτούμε τη νέα πανεπιστημιούπολη στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των opendays που διοργανώνουν τα πανεπιστήμια, δηλαδή των ημερών που το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε μαθητές σχολείων για να γνωρίσουν τις σχολές, τις εγκαταστάσεις, αλλά και τις δράσεις των φοιτητικών ομάδων.

Εκεί η αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου αλλά και καθηγητές από τις πολυτεχνικές σχολές μας μίλησαν για τις δυνατότητες της κάθε σχολής, τα μαθήματα που διδάσκονται, την εξειδίκευσή τουςκαι την θέση τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πληροφόρησαν τους μαθητές για τα πλεονεκτήματα των σπουδών σε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο σαν αυτό της Κοζάνης αλλά και για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Η περιήγησή μας συνεχίστηκε στο campus και μας οδήγησε στις μοντέρνες εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις,  στη βιβλιοθήκη, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια, ενώ οι συζητήσεις με τους φοιτητές μας έδωσαν μια εικόνα της ζωής στο πανεπιστήμιο.

Επίσης οι φοιτητές που συμμετέχουν σε διάφορες επιστημονικές ομάδες, μας έδειξαν τα επιτεύγματά τους, που περιλαμβάνουν κατασκευή αυτοκινήτου formula 1, αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και διάφορα  ρομποτικά συστήματα. Τέλος οι καλλιτεχνικές ομάδες χορού και φωτογραφίας μας εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους.

Ελπίζουμε αυτή η εμπειρία να ενίσχυσε την επιθυμία των μαθητών μας να γίνουν και εκείνοι μέλη αυτής της δυναμικής κοινότητας!