ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ-ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στις 22, 23 /4/2024  οι μαθητές  της Γ τάξης και οι καθηγητές του Γυμνασίου Κρόκου  πραγματοποίησαν μια εξαιρετική πολιτιστική επίσκεψη στην Ξάνθη, μια πόλη γνωστή για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της. Η επίσκεψη είχε ως στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με την ιστορία της περιοχής, καθώς και την προώθηση της πολιτιστικής ευαισθητοποίησης, στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε μια ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν παραδοσιακά αρχοντικά, όπως το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι, τα στενά δρομάκια και να ακούσουν ιστορίες για την ιστορική ανάπτυξη της πόλης. Επισκέφθηκαν επίσης το σπίτι των Σκιών όπου γνώρισαν την τέχνη κατασκευής αντικειμένων, που με τον κατάλληλο φωτισμό δημιουργούν θαυμάσια έργα .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τοπικούς καλλιτέχνες και τεχνίτες, μαθαίνοντας για τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων

Την επόμενη μέρα οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Καβάλας .

Η πρώτη στάση της εκδρομής ήταν  το Κάστρο της Καβάλας  και το Ιμαρέτ, που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη. Οι μαθητές ανέβηκαν στον πύργο του Κάστρου και τράβηξαν πολλές φωτογραφίες, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλάμβανε μια βόλτα στο παλιό λιμάνι της Καβάλας, όπου οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουν και να απολαύσουν τοπικά γλυκά και σνακ. Πολλοί αγόρασαν αναμνηστικά από τα τοπικά μαγαζιά, ενώ άλλοι απόλαυσαν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.

Στην επιστροφή, το λεωφορείο γέμισε με γέλια και ιστορίες από την ημέρα που πέρασαν κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδρομής. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που συνδύαζε την εκπαίδευση με τη χαρά της εξερεύνησης. Οι μαθητές επισκέφθηκαν σημαντικά ιστορικά μνημεία, έμαθαν νέα πράγματα και δημιούργησαν αναμνήσεις που θα τους μείνουν για πολύ καιρό.